Terugblik 2013

 

Tijdens de kick off-activiteit in aanloop naar de landelijke collecteweek in februari 2013 is er in Dalfsen een geheel vernieuwde werkgroep aan de slag gegaan. Na jarenlange trouwe dienst hebben alle zittende leden van de werkgroep toen de fakkel doorgegeven aan drie nieuwe werkgroepleden, die gesecondeerd worden door twee coördinatoren, die het brievenschrijven voor hun verantwoording nemen.

 

 

Als eerste activiteit stond meteen de landelijke collecte voor deur, met voor het eerste sinds lange tijd niet alleen een huis-aan-huis-collecte in de bebouwde kommen van Dalfsen, Oudleusen en Hoonhorst, maar ook een straatcollecte in het centrum van Dalfsen.


 

De collecte leverde een verbetering op van ruim € 200,= ten opzichte van een jaar eerder: we haalden met elkaar € 2.735,= op.

In de zomer hebben we tweemaal acte de présence gegeven bij de Blauwe Bogen Dagen in Dalfsen. Wij ondervonden dat Amnesty International niet een onderwerp is waar vakantiegangers in grote getale op af komen. We besloten dat we ons gezicht daar voorlopig even niet meer laten zien, tenzij met nieuwe, in het oog springende ideeën.

Dit eerste jaar staat sowieso in het teken van oriënteren, verkennen en ondervinden. We doen mee aan introductiecursussen, volgen trainingen mensenrechten-educatie, leren een website bouwen en al wat dies meer zij. 

Op Wereldmensenrechtendag 2013 organiseren we onze eerste eigen activiteit. Uit de serie Movies that Matters vertonen we de film “Exit”,  een Nederlandse speelfilm over het uitzetbeleid, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en op aangrijpende wijze een actueel maatschappelijk thema aan de orde stelt. Het Nederlandse vreemdelingenbeleid is een thema waarvoor Amnesty International kort daarvoor nog actie heeft gevoerd.

De belangstelling houdt niet over, maar dankzij trouwe Amnesty-actievelingen vergroten we wel de omzet van Amnesty-kerstartikelen.

Voor het einde van het jaar laten wij tenslotte nog ons gezicht zien tijdens Moonlightshopping in Dalfsen. Behalve dat we daarmee de zichtbaarheid van Amnesty Dalfsen weer vergroten, hebben we ook weer de nodige kerstartikelen verkocht en een aantal handtekeningen voor Amnesty gescoord.

  • Laatste wijziging: 12 november 2020.